Hoe werkt het

De gemeente Zaanstad waardeert uw inzet als mantelzorger met de Zaanse Mantelzorgpas ter waarde van €150. Dit geld kunt u bij ruim 170 Zaanse winkeliers en ondernemers besteden. De Zaanse Mantelzorgpas is de digitale variant van de eerder uitgegeven papieren Zaanse cadeaubon. 

De pas is een persoonlijke blijk van waardering en een steuntje in de rug. Daarmee zeggen we: wij zien wat u allemaal doet voor uw naaste(n) en zijn daar heel erg blij mee! 

Om gebruik te kunnen maken van de digitale pas, is het belangrijk dat u uw Zaanse Mantelzorgpas na ontvangst registreert. U kunt dat doen via de knop 'Mijn Mantelzorgpas' hiernaast.

Als houder van de pas krijgt u toegang tot ‘Mijn Mantelzorgpas’. In deze beveiligde omgeving kunt u

  • het saldo van uw pas bekijken
  • uw transacties inzien 
  • uw gegevens aanpassen.
  • uw pas blokkeren en een nieuwe pas aanvragen.


Voordeel bij ruim 170 Zaanse winkeliers

Dankzij de Zaanse Mantelzorgpas krijgt u voordeel bij ruim 170 winkeliers (acceptanten) bij u in de buurt en in heel Zaanstad, die zich hebben aangesloten bij de Zaanse Mantelzorgpas. Zij zijn herkenbaar aan de sticker op de deur of bij de kassa of u kijkt op de pagina ‘Waar te besteden’. Welk voordeel u krijgt en van welke aanbiedingen u kunt profiteren, ligt geheel aan de winkelier. 

Eenvoudig in gebruik

De Zaanse Mantelzorgpas is heel eenvoudig in gebruik. De pas wordt door de winkelier gescand op het moment dat u met uw tegoed wilt betalen. De winkelier zorgt ervoor dat uw voordeel direct verrekend wordt met de waardepunten op uw pas. Het eventuele restbedrag betaalt u gewoon op reguliere wijze. Om oneigenlijk gebruik van de pas tegen te gaan wordt u wel gevraagd naar uw postcode/ huisnummer of emailadres als extra controle. Daarom is het belangrijk dat uw gegevens volledig zijn ingevuld op deze website. 

Vragen en antwoorden

Hebt u nog vragen? De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hiernaast terug, in de rechterkolom, onder 'Meest gestelde vragen'. Staat uw vraag er niet bij? Onderaan deze pagina vindt u informatie bij wie u uw vraag kunt stellen.

  • De zaanse mantelzorgpas wordt mede mogelijk gemaakt door: